2024

Leiding vervangen in Natura 2000 gebied Westerschouwen

Omroep Zeeland interviewde Annette Ottolini om te horen hoe het Evides wél lukt om een 4,5 km drinkwaterleiding te vervangen in een kwetsbaar Natura 2000 terrein met vele belangen, recreanten én de toenemende problemen bij het verkrijgen van vergunningen voor werkzaamheden.

August 29, 2024

In het natuurgebied ‘Boswachterij Westerschouwen’ op Schouwen-Duiveland wordt bijna 4,5 kilometer aan drinkwaterleiding vervangen of aangelegd. De leidingen zijn verouderd en worden vervangen door nieuwe leidingen met een grotere diameter om de groeiende vraag naar drinkwater aan te kunnen.

Annette Ottolini in Westerschouwen

Omroep Zeeland interviewde Annette Ottolini om te horen hoe Evides deze klus klaart, gezien de kwetsbaarheid van dit Natura 2000 terrein, de belangen van allerlei partijen (Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland), de hier recreërende toeristen waar rekening mee gehouden moet worden en de toenemende problemen bij het verkrijgen van vergunningen voor werkzaamheden.

Naast Annette komen boswachter Marijke Lieman en provinciebestuurder Dick van der Velde aan het woord. Uit het artikel blijkt dat tijdig beginnen, een goede samenwerking, korte lijntjes en begrip voor elkaars belangen de kern zijn van het succes. En natuurlijk: onderkenning van het belang van de drinkwatervoorziening.

"De noodzaak van goed en voldoende drinkwater is van essentieel levensbelang. Dat snappen ze heel goed hier in Zeeland", zegt Ottolini.

Deel deze pagina
© 2024